2014. december 30., kedd

Arborétumi séta

Decemberre egyetlen rövid kirándulás jutott, mégpedig Szarvasra az Arborétumba. Közönséges mahónia (Mahonia aquifolium) zöld és (őszre) vörösben pompázó levelekkel.
December végén járunk, ő meg virágzik; valamilyen barackféle. A másik képen hóbogyó színesedő termésekkel.

Lampionvirág (Physalis alkekengi), kedves ismerős. A nemzetség egyetlen olyan tagja, ami a Kárpát-medencében is megél, mert bírja a fagyokat. Kis mértékben használva vizelethajtó és vesetisztító, nagyobb mennyiségben hashajtó.
Az énekesmadarakkal elvoltam egy jó órát. Összesen azért mutatom a képeket (és írom a posztot), mert egyszerű sétán is bőven akad látnivaló. Nincs szükség nagy utazásra, különleges álcára vagy protekcióra, csak némi türelemre. És persze fel kell állni a fotelből:) Szóval kékcinege (Cyanistes caeruleus).
Aztán csúszka (Sitta europaea) egy elég gyenge képen.
Az előbbi madarakhoz inkább mozdulatlan türelem szükséges, addig a sárgafejű királyka (Regulus regulus) fotózása baráti fogócskához hasonlít:)
Attól kezdve, hogy az Arborétumban megtaláltam a madarakat, hosszabb időn keresztül megfigyelhetők, valamennyire meg is szokják az embereket. Még egy arborétumos pampafű a végére - ha nem pampafű, akkor is jó:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése