2015. december 30., szerda

Odutakarítás

Kedvenc erdőmet lelkes természetféltőkkel közösen álmodtuk meg, tehát már azelőtt ismertem és próbáltam tenni valamit, mielőtt "lett":) Ebbe az erdőbe szerveztünk az év utolsó napjaiban szintén lelkes természetbarátokkal odútakarítást. Téli álomba merült rágcsálókat nem találtunk, viszont a majdnem minden odút használtak az erdő lakói.
A munkára kényelmes 2-3 órát szántunk, mert aztán egyrészt kávéztunk, teáztunk, másrészt jártunk egyet az erdőben. Mert ez akkora erdő, hogy lehet benne:) Matyi koma gyakori a környéken, de ritkán engedi magát fényképezni; dedikált eu-s madár: európai szajkó (Garrulus gandarius).
Őszapóék (Aegithalos caudatus) jobban megfigyelhetők. Meg is figyeltem:

A sétát a közeli kastélyparkban folytattuk. A tiszafákon sikerült madarakat még gyengébb fényekben fotózni. Sárgafejű királyka (Regulus regulus)


és csuszka (Sitta europaea).
Az idő távlatában már annyira szokatlan a kép, hogy el is bizonytalanodtam a madarat illetően. Köszi a kartácsoknak a segítséget. Röstellem, de így volt.
A lényeg, hogy a közeli megyeszékhely határában jártunk, éppen csak kimozdultunk. Amit ügyeskedtünk, amit ott láttunk, azt sokak megtehetik és megfigyelhetik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése