2010. május 18., kedd

Áztam és fáztam...

A sűrű esőzés ellenére fotózhatnékom volt. El is terveztem, hogy levegőzök egy kicsit, aztán posztolok egy-két vadrózsát és megírom, hogy "nem volt semmi". A vadrózsák (Rosa canina) itt vannak és bár a második billeg itt-ott, hadd maradjon:).

Lépésben gurulva a tanyák között azt latolgattam, meddig bírom a bevágó esőt... Aztán egy szalmakazal oldalában szokatlan mozgás állított meg. Vörös vércsét (Falco tinnunculus) figyelgettem vagy negyed órát.

A lábfűtésnek köszönhetően volt kedvem tovább gurulni. Előbb egy nagyon közeli szürkegém kelletlen riasztása, aztán húsz perc múlva egy őzbak tolta be az adrenalint. Nagyon fincsi ilyenkor az akácvirág és a koma is ínyencként legelt. Pazar megfigyelés volt... Lövésre nem volt esélyem, de nem baj.
Még két tövisszúró gébicsről ((Lanius collurio) sikerült értékelhetőt lőnöm. Előbb a tojó (gilisztázott az úton), aztán a hím (egy aprócska csatorna partján nézgelődött).

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az dobott fel igazán, amit egyáltalán nem sikerült megfotózni. A vacak időben élmények a javából. Megjegyeztem:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése